Ingrediënten
500 gram witte asperges AA
400 gram zalmfilet
350 gram broccoli
4 eetlepels citroensap
1 bosje dille, fijngesneden
2 dl olijfolie
Peper en zout uit de molen
Beetje suiker
Gang
Salade
Voorgerecht / klein gerecht
Apparaat
Stoomoven
Hoofdingrediënt
Vis
Groente
Recept voor
4 personen
6 personen
Bereiding:
1. Schil de asperges rondom twee keer en snij het harde onderste stukje af.
2. Kook ze in water met zout 2 eetlepels citroensap en een snufje suiker voor ongeveer 15 minuten (stoomoven op 100 °C voor 12 minuten). Snijd ze schuin in stukjes.
3. De broccoli in kleine roosjes verdelen. Kook ze kort om kleur en knapperigheid te behouden (stoomoven op 100 °C voor 2 minuten).
4. De zalm kunt u op diverse manieren bereiden:
Stoomoven: 8 minuten op 85 °C
Combi-stoomoven: Combi-koken - HeteluchtPlus 100 °C - vocht 60 % - 10 minuten voorverwarmen
Combimagnetron: Magnetron 80 Watt + HeteluchtPlus 120 °C - 8 minuten voorverwarmen
5. Laat de zalm afkoelen en druk voorzichtig de segmentjes los.
6. Meng de aspergestukjes met de broccoliroosjes en doe ze in een schaal.
7. Maak een dressing van de olijfolie en het citroensap, breng op smaak met peper zout en suiker. Proeven!
8. Schep voorzichtig wat van de segmentjes door de salade en leg de resterende er bovenop. Giet er wat van de dressing over en bestrooi met de gehakte dille.