Deze zelfgemaakte tomaten relish is een veelzijdige smaakmaker die perfect past bij gegrild vlees, burgers, sandwiches of als bijgerecht. De combinatie van verse tomaten, limoen, gember en een mix van specerijen zorgt voor een frisse, zoete en licht pittige twist die elk gerecht naar een hoger niveau tilt.
Recepten
Deze Red Beet Relish is de perfecte combinatie van zoete rode bieten, pittige jalapeno pepers en frisse limoensap. Ideaal als bijgerecht bij gegrild vlees, op burgers of als verrassende topping op sandwiches. Met dit recept maak je maar liefst 12 potten, zodat je in één keer voldoende in huis hebt of alvast kunt bewaren voor later.
Dit recept is van mijn moeder. Het is verrukkelijk op een snee vers brood met boter en dikke pruimenmoes erop. Gewoonweg heerlijk! Dit recept komt van Fini van Breugel
Een pesto van paardenbloemen! Paardenbloemen bevat bitterstoffen die de stofwisseling en vooral de lever en nieren stimuleren. De pesto smaakt goed met pasta (voor een betere menging, verzamel gewoon 2-3 eetlepels van het pastawater), maar is ook geschikt als spread. Gevuld in een schroefpot en bedekt met een klein laagje olie, blijft het een tot twee weken in de koelkast.
Een recept voor een heerlijke courgette cake van Vera.
Groente van je tuin over? Maak er een lekkere piccalilly van met dit recept..
Ingredienten: 1 courgette 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie Peterselie Limoensap Peper Zeezout Benodigheden: keukenmachine
Omdat het nu weer lekker weer wordt en de rabarber weer volop groeit, is hier een lekker recept voor bij het vlees, of op de boterham, of bij een stukje kaas. Veel plezier en smakelijk
Een recept voor een heerlijke pompoentaart! Het recept komt oorspronkelijk van American Test Kitchen en is vertaald door Fini van Breugel.
Een heerlijke taart met het onkruid uit je tuin? Lees snel verder hoe je deze heerlijke onkruidtaart maakt! (En ja, hij is zeker lekker!)
Recept van America’s Test Kitchen en vertaald door Fini van Breugel, 27 februari 2016
Hoewel zevenblad vaak gezien wordt als een hardnekkig onkruid is het een ook een plant waar de lekkerste gerechten mee op tafel kunnen worden gezet. Bijvoorbeeld pesto, heerlijk voor over de pasta! Zevenblad Zevenblad versterkt de werking van de nieren en is urineafdrijvend. In de nieren zitten allerlei gifstoffen opgeslagen en zevenblad helpt er voor te zorgen dat deze via de blaas worden afgevoerd. Opeenhoping van deze stoffen kunnen leiden tot jicht en reuma. Vandaar dat zevenblad verlichtend werkt tegen deze ziekten en goed is voor nier- en blaasproblemen. In vroegere tijden was de geneeskracht van zevenblad alom bekend en werd het gebruikt tegen ´reizigersjicht´. De blaadjes werden niet alleen gegeten maar ook om gewrichten heen geslagen om de pijn te verlichten. Zevenblad heeft een rustgevend en licht laxerend effect. Benieuwd naar hoe je deze heerlijke pesto maakt?
Pompoen (Hokkaido) lasagne à la Fini
Asperges met bearnaisesaus in bladerdeeg
Borsjtsj wordt traditioneel gemaakt in de Slavische landen, met name in Rusland, Oekraïne en Polen. In Rusland heeft men de gewoonte er enkele fijngeprakte hardgekookte eieren bij te geven. Ook een paar aan dunne sliertjes gesneden augurken (zure of zoetzure), kunnen erbij worden geserveerd. Er bestaan twee basisvarianten, namelijk warme en koude borsjtsj. De warme variant wordt het meest gegeten. De koude, zoete, variant wordt onder andere gegeten door Asjkenazische Joden, en is in de Verenigde Staten kant-en-klaar in supermarkten te koop.
Een chutney is een smaakmaker uit de Indiase en Pakistaanse keuken. In de landen van oorsprong wordt chutney meestal vers bereid, met wat er voor ingrediënten met een sterke smaak toevallig beschikbaar zijn. Zo'n chutney bevat geen conserveermiddelen, omdat het direct na bereiding wordt gegeten.
Een atjar is een zuur (bij)gerecht van de Indonesische, de Indische en de Maleisische keuken. Groenten die voor een groentenatjar bruikbaar zijn, zijn stevige soorten zoals witte kool, wortel, ui en paprika, maar ook Chinese kool en komkommer. Atjars worden als bijgerecht gebruikt om hun frisse smaak, die een contrast vormt met de vaak gekruide Indische gerechten. Dit wil niet zeggen dat zij zelf ongekruid zijn. Een atjar kan zelfs van Spaanse pepers worden gemaakt, en is dan scherp van smaak.
Tjap tjoi is een Chinees gerecht van gemengde groente. De naam tjaptjoi komt van de twee Kantonese woorden: "tjap", dat "gemengd" betekent en "tjoi", dat "groente" betekent. Omdat tjaptjoi puur een benaming is voor gemengde groente, wordt dit vaak op de kaart benadrukt met extra ingrediënten zoals: kip, rundvlees, varkensvlees of garnalen.