Gesmoorde komkommers met spek

Gesmoorde komkommers met spek voor 4 personen.

Ingrediënten:
2 grote komkommers
180 gram spek, in blokjes
1 ui, in kleine stukjes
1 eetl. olie
100 ml. Groentebouillon
zout
peper uit de molen
350 gram zure room
1 à 2 eetl. gehakte dille
suiker
citroensap
dilletopjes om te garneren

Bereidingswijze:

Komkommers wassen en in de lengte doorsnijden. Met een lepel de zaden eruit halen en dan in reepjes van ca. 1 cm. snijden.
Spek en ui samen in de olie langzaam gaar laten worden. Niet bruin laten worden.
De komkommerstukjes erbij doen en met de bouillon afblussen. Zout, peper toevoegen en zo’n 5 tot 8 minuten zachtjes laten smoren. Indien nodig nog wat bouillon toevoegen.
De zure room en de gehakte dille erdoor roeren maar NIET MEER LATEN KOKEN!
Met een klein beetje suiker en citroensap het geheel op smaak brengen.
Op de borden verdelen en garneren met peper uit de molen en de dilletopjes. Lekker met een stuk brood erbij.

SMAKELIJK

Meer recepten

Geplaatst op: February 22, 2025

Deze zelfgemaakte tomaten relish is een veelzijdige smaakmaker die perfect past bij gegrild vlees, burgers, sandwiches of als bijgerecht. De combinatie van verse tomaten, limoen, gember en een mix van specerijen zorgt voor een frisse, zoete en licht pittige twist die elk gerecht naar een hoger niveau tilt.

Recept bekijken
Geplaatst op: February 22, 2025

Deze Red Beet Relish is de perfecte combinatie van zoete rode bieten, pittige jalapeno pepers en frisse limoensap. Ideaal als bijgerecht bij gegrild vlees, op burgers of als verrassende topping op sandwiches. Met dit recept maak je maar liefst 12 potten, zodat je in één keer voldoende in huis hebt of alvast kunt bewaren voor later.

Recept bekijken