Gesmoorde komkommers met spek voor 4 personen.
Ingrediënten:
2 grote komkommers
180 gram spek, in blokjes
1 ui, in kleine stukjes
1 eetl. olie
100 ml. Groentebouillon
zout
peper uit de molen
350 gram zure room
1 à 2 eetl. gehakte dille
suiker
citroensap
dilletopjes om te garneren
Bereidingswijze:
Komkommers wassen en in de lengte doorsnijden. Met een lepel de zaden eruit halen en dan in reepjes van ca. 1 cm. snijden.
Spek en ui samen in de olie langzaam gaar laten worden. Niet bruin laten worden.
De komkommerstukjes erbij doen en met de bouillon afblussen. Zout, peper toevoegen en zo’n 5 tot 8 minuten zachtjes laten smoren. Indien nodig nog wat bouillon toevoegen.
De zure room en de gehakte dille erdoor roeren maar NIET MEER LATEN KOKEN!
Met een klein beetje suiker en citroensap het geheel op smaak brengen.
Op de borden verdelen en garneren met peper uit de molen en de dilletopjes. Lekker met een stuk brood erbij.
SMAKELIJK