Ingrediënten
1 middelgrote Hokkaido pompoen in repen gesneden. Deze hoef je niet te schillen!
500gr gemengd gehakt
2 uien
Peper
Zout
Nootmuskaat
Knoflook, naar believen
Bechamelsaus à la Saskia Scheepers maken
Bereidingswijze:
Uien met gehakt aanbraden en laten garen. Niet té bruin hoor!
Pompoen in repen snijden en in kokend water met peper, zout, nootmuskaat en wat knoflook, even een beetje gaar laten worden. LET OP: het is al heel snel té gaar omdat de repen zo dun zijn!
Alles af laten koelen.
Ondertussen de bechamelsaus maken.
Pompoen-lasagne opbouwen: laagje pompoen, laagje gehakt, beetje van de geweekte ui van de bechamelsaus (we gooien niets weg!), laagje saus, laagje pompoen…….. Het laatste laagje is saus. Hier wat geraspte kaas over strooien.
Zowat een half uur voordat je het wilt eten kun je het in een 175 graden voorverwarmde oven zetten en wachten tot de kaas mooi bruin is geworden.
