Pluk een flinke hoeveelheid onkruid uit je tuin. Ik heb het onkruid met stevige stelen en het gras niet genomen!
Was het goed zodat er geen zand meer in zit.

Vermaal het in je keukenmachine of met de staafmixer.
Laat het goed in een zeef uitlekken.
Bekleed een taartvorm met bladerdeeg.
Bak wat spekjes uit en snijdt een ui klein en laat die gaar worden.
Maak een mengsel van 100 gram slagroom met 4 eieren en voeg peper en zout toe. Een beetje nootmuskaat maakt het erg lekker. Niet té veel.
Meng nu het spek, de ui en het onkruid door het mengsel.



Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
Giet er het mengsel in en leg er wat blokjes blauwe aderkaas (Dana Blue) op en zet op de bodem van de braadoven van je AGA. (Als je geen AGA hebt, verwarm je oven voor op 200 graden. Als je een pizzasteen hebt, leg die in de oven zodat je vorm van onderen goede heet wordt). Bak hem 40 minuten tot het deeg mooi bruin is.
TIP: Denk er aan de hoe kouder je bladerdeeg is, hoe mooier hij bakt.

