Onkruidtaart

Pluk een flinke hoeveelheid onkruid uit je tuin. Ik heb het onkruid met stevige stelen en het gras niet genomen!
Was het goed zodat er geen zand meer in zit.

Vermaal het in je keukenmachine of met de staafmixer.
Laat het goed in een zeef uitlekken.

Bekleed een taartvorm met bladerdeeg.

Bak wat spekjes uit en snijdt een ui klein en laat die gaar worden.
Maak een mengsel van 100 gram slagroom met 4 eieren en voeg peper en zout toe. Een beetje nootmuskaat maakt het erg lekker. Niet té veel.
Meng nu het spek, de ui en het onkruid door het mengsel.

Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.

Giet er het mengsel in en leg er wat blokjes blauwe aderkaas (Dana Blue) op en zet op de bodem van de braadoven van je AGA. (Als je geen AGA hebt, verwarm je oven voor op 200 graden. Als je een pizzasteen hebt, leg die in de oven zodat je vorm van onderen goede heet wordt). Bak hem 40 minuten tot het deeg mooi bruin is.

TIP: Denk er aan de hoe kouder je bladerdeeg is, hoe mooier hij bakt.

Meer recepten

Geplaatst op: February 22, 2025

Deze zelfgemaakte tomaten relish is een veelzijdige smaakmaker die perfect past bij gegrild vlees, burgers, sandwiches of als bijgerecht. De combinatie van verse tomaten, limoen, gember en een mix van specerijen zorgt voor een frisse, zoete en licht pittige twist die elk gerecht naar een hoger niveau tilt.

Recept bekijken
Geplaatst op: February 22, 2025

Deze Red Beet Relish is de perfecte combinatie van zoete rode bieten, pittige jalapeno pepers en frisse limoensap. Ideaal als bijgerecht bij gegrild vlees, op burgers of als verrassende topping op sandwiches. Met dit recept maak je maar liefst 12 potten, zodat je in één keer voldoende in huis hebt of alvast kunt bewaren voor later.

Recept bekijken