Asperges met bearnaisesaus in bladerdeeg

Ingrediënten
12 asperges, 2 keer rondom geschild en onderste stukje eraf gesneden
2 plakjes bladerdeeg, in de lengte in tweeën gesneden
1 eidooier, met een koffielepel water losgeklopt
2 eetlepels sjalotjes, fijn gesneden
120 gram achterham, in kleine blokjes
Olie

Voor de castric:
1 sjalot, gesnipperd
1 laurierblad
5 gekneusde witte peperkorrels
3 takjes dragon
150 ml droge witte wijn
30 ml dragonazijn

Voor de saus:
3 eidooiers, losgeklopt met een eetlepel water
100 gram koude boter, in klontjes
½ eetlepel verse dragon, gehakt
Limoensap
Zout en peper uit de molen
Gang
Voorgerecht / klein gerecht
Apparaat
Oven
Stoomoven
Hoofdingrediënt
Groente


Recept voor
4 personen

Bereiding:
1. Kook de asperges beetgaar, stoomoven 100 °C voor 8 á 10 minuten.

2. Verwarm de oven voor op HeteluchtPlus 200 °C. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt eigeel. Bestrooi met peper en zout. Baktijd 15 á 20 minuten op 200 °C.

3. Voeg alle ingrediënten voor de castric bij elkaar en laat inkoken tot de helft. Daarna passeren door een fijne zeef.

4. Doe de eidooiers samen met de castric in een kom en klop au bain-marie tot een luchtige saus. Klop er de klontjes boter door. Roer de gehakte dragon erdoorheen en breng op smaak met peper, zout en een paar druppels limoensap.

Serveertip:
Verhit de olie en zweet hierin de sjalotjes en de ham aan. Snijd de bladerdeegbroodjes in de lengte open en leg de asperges op de onderste helft. Lepel er wat van de saus over en leg hierop de ham blokjes. Het dekseltje kan er nu bovenop. Garneer met een toefje dragon.

Bereidingstips
In plaats van de saus zelf te maken, kunt u een pakje bearnaisesaus gebruiken waaraan u wat vers gesneden dragon toevoegt.

Meer recepten

Geplaatst op: February 22, 2025

Deze zelfgemaakte tomaten relish is een veelzijdige smaakmaker die perfect past bij gegrild vlees, burgers, sandwiches of als bijgerecht. De combinatie van verse tomaten, limoen, gember en een mix van specerijen zorgt voor een frisse, zoete en licht pittige twist die elk gerecht naar een hoger niveau tilt.

Recept bekijken
Geplaatst op: February 22, 2025

Deze Red Beet Relish is de perfecte combinatie van zoete rode bieten, pittige jalapeno pepers en frisse limoensap. Ideaal als bijgerecht bij gegrild vlees, op burgers of als verrassende topping op sandwiches. Met dit recept maak je maar liefst 12 potten, zodat je in één keer voldoende in huis hebt of alvast kunt bewaren voor later.

Recept bekijken