Tjap Tjoi

Tjap tjoi is een Chinees gerecht van gemengde groente. De naam tjaptjoi komt van de twee Kantonese woorden: "tjap", dat "gemengd" betekent en "tjoi", dat "groente" betekent. Omdat tjaptjoi puur een benaming is voor gemengde groente, wordt dit vaak op de kaart benadrukt met extra ingrediënten zoals: kip, rundvlees, varkensvlees of garnalen.

Bereidingstijd 25-35 min.

Benodigdheden voor 4 personen.

1 pond kip filet (schoongemaakt en in dunne plakken –of stukjes)
4 eetl mais of zonnebloemolie
1 grote ui in stukken
2 teentjes knoflook (pletten)
2 eetlepels djahe poeder
4 eetlepels fijngehakte selderie
1 kg panklare groente, zoals champignons , chinese kool, boontjes, paprika, bloemkool prei wortel. (alles in stukjes of plakjes snijden)
2 kippenbouillon tabletten.
100-150 gr taugé
1 theelepel suiker
2 eetlepels ketjap
(mespunt vetsin) dit laat ik achterwege.

Verwarm de olie in de Wok, bak hierin het vlees rondom mooi van kleur.
Voeg de ui, wortel, boontjes, bloemkool erbij ( alle stevige groenten). Even rondom mee bakken en daarna de rest van de groente zoals champignons paprika etc. net wat je hebt.

Djahe en selderiegroen erbij.
Bouillon tabletten er over verkruimelen en 3 dl water erbij (de groente moeten net niet onder staan.)
Leg de deksel op de pan en laat het vlees gaar worden en de groente BIJNA gaar.
Was de taugé en doe deze erbij met de suiker en ketjap.
Proef het gerecht na 3 min. als de taugé warm is. Voeg naar smaak zout en vetsin toe.

Meer recepten

Geplaatst op: February 22, 2025

Deze zelfgemaakte tomaten relish is een veelzijdige smaakmaker die perfect past bij gegrild vlees, burgers, sandwiches of als bijgerecht. De combinatie van verse tomaten, limoen, gember en een mix van specerijen zorgt voor een frisse, zoete en licht pittige twist die elk gerecht naar een hoger niveau tilt.

Recept bekijken
Geplaatst op: February 22, 2025

Deze Red Beet Relish is de perfecte combinatie van zoete rode bieten, pittige jalapeno pepers en frisse limoensap. Ideaal als bijgerecht bij gegrild vlees, op burgers of als verrassende topping op sandwiches. Met dit recept maak je maar liefst 12 potten, zodat je in één keer voldoende in huis hebt of alvast kunt bewaren voor later.

Recept bekijken