Tjap tjoi is een Chinees gerecht van gemengde groente. De naam tjaptjoi komt van de twee Kantonese woorden: "tjap", dat "gemengd" betekent en "tjoi", dat "groente" betekent. Omdat tjaptjoi puur een benaming is voor gemengde groente, wordt dit vaak op de kaart benadrukt met extra ingrediënten zoals: kip, rundvlees, varkensvlees of garnalen.
Bereidingstijd 25-35 min.
Benodigdheden voor 4 personen.
1 pond kip filet (schoongemaakt en in dunne plakken –of stukjes)
4 eetl mais of zonnebloemolie
1 grote ui in stukken
2 teentjes knoflook (pletten)
2 eetlepels djahe poeder
4 eetlepels fijngehakte selderie
1 kg panklare groente, zoals champignons , chinese kool, boontjes, paprika, bloemkool prei wortel. (alles in stukjes of plakjes snijden)
2 kippenbouillon tabletten.
100-150 gr taugé
1 theelepel suiker
2 eetlepels ketjap
(mespunt vetsin) dit laat ik achterwege.
Verwarm de olie in de Wok, bak hierin het vlees rondom mooi van kleur.
Voeg de ui, wortel, boontjes, bloemkool erbij ( alle stevige groenten). Even rondom mee bakken en daarna de rest van de groente zoals champignons paprika etc. net wat je hebt.
Djahe en selderiegroen erbij.
Bouillon tabletten er over verkruimelen en 3 dl water erbij (de groente moeten net niet onder staan.)
Leg de deksel op de pan en laat het vlees gaar worden en de groente BIJNA gaar.
Was de taugé en doe deze erbij met de suiker en ketjap.
Proef het gerecht na 3 min. als de taugé warm is. Voeg naar smaak zout en vetsin toe.