1,3L natuur azijn
1kg klein gesneden groente:
- Bloemkool
- Boontjes
- Courgette
- Paprika rood/groen
- Rode ui
- Zilveruitjes
- Augurk
- Wortel
(Alles in kleine stukjes snijden)
Voor het papje:
- 0,5L water
- 120 gr (lichte) br basterdsuiker
- 200 gr bloem
- 1 afgestreken eetlepel zout
- 1 volle theelepels Gember poeder (dus met een kop er op)
- 2 volle theelepels kerriepoeder
- 4 volle theelepels koenjit
- 6 volle theelepels mosterdpoeder
Groente 10-15 minuten koken in azijn. (niet al te gaar)
Een papje maken en bij de gekookte groente in azijn doen.
Vervolgens in het geheel 5 minuten koken.
Heet in schone potjes doen en omdraaien.
De piccalilly is na een maand het lekkerst.
Potje na openen 4 weken houdbaar.