Piccalilly

1,3L natuur azijn
1kg klein gesneden groente:
- Bloemkool
- Boontjes
- Courgette
- Paprika rood/groen
- Rode ui
- Zilveruitjes
- Augurk
- Wortel

(Alles in kleine stukjes snijden)

Voor het papje:
- 0,5L water
- 120 gr (lichte) br basterdsuiker
- 200 gr bloem
- 1 afgestreken eetlepel zout
- 1 volle theelepels Gember poeder (dus met een kop er op)
- 2 volle theelepels kerriepoeder
- 4 volle theelepels koenjit
- 6 volle theelepels mosterdpoeder

Groente 10-15 minuten koken in azijn. (niet al te gaar)
Een papje maken en bij de gekookte groente in azijn doen.
Vervolgens in het geheel 5 minuten koken.
Heet in schone potjes doen en omdraaien.

De piccalilly is na een maand het lekkerst.
Potje na openen 4 weken houdbaar.

Meer recepten

Geplaatst op: February 22, 2025

Deze zelfgemaakte tomaten relish is een veelzijdige smaakmaker die perfect past bij gegrild vlees, burgers, sandwiches of als bijgerecht. De combinatie van verse tomaten, limoen, gember en een mix van specerijen zorgt voor een frisse, zoete en licht pittige twist die elk gerecht naar een hoger niveau tilt.

Recept bekijken
Geplaatst op: February 22, 2025

Deze Red Beet Relish is de perfecte combinatie van zoete rode bieten, pittige jalapeno pepers en frisse limoensap. Ideaal als bijgerecht bij gegrild vlees, op burgers of als verrassende topping op sandwiches. Met dit recept maak je maar liefst 12 potten, zodat je in één keer voldoende in huis hebt of alvast kunt bewaren voor later.

Recept bekijken