Ingredienten:
1,5 kg pruimen
500 gram suiker
50 ml rum
1 eetl. kaneel of een kaneelstokje
¼ theel. kruidnagelpoeder
2 stuks steranijs
Heb je meer pruimen, pas dan de hoeveelheden in het recept aan.
Bereiden:
Pruimen wassen en ontpitten
In een grote pan doen en er de suiker over strooien. 12 uur laten staan met het deksel
erop. Bij voorkeur in de koelkast of in een koele kelder.
Eventueel de rum bij de pruimen gieten en er doorheen roeren. De steranijs en
kaneelstokje erbij en de pan in de kookoven zetten en ca. 6 uur laten pruttelen. Het is niet nodig om de massa om te roeren. Dan de kruidnagelpoeder erdoor roeren.
De hete massa in schone potten vullen en goed afsluiten.
Dit recept is van mijn moeder. Het is verrukkelijk op een snee vers brood met boter en dikke pruimenmoes erop. Gewoonweg heerlijk!
Dit recept komt van Fini van Breugel.