Pruimenmoes (Pflaumenmus) met steranijs

Ingredienten:

1,5 kg pruimen
500 gram suiker
50 ml rum
1 eetl. kaneel of een kaneelstokje
¼ theel. kruidnagelpoeder
2 stuks steranijs

Heb je meer pruimen, pas dan de hoeveelheden in het recept aan.

Bereiden:

Pruimen wassen en ontpitten
In een grote pan doen en er de suiker over strooien. 12 uur laten staan met het deksel
erop. Bij voorkeur in de koelkast of in een koele kelder.
Eventueel de rum bij de pruimen gieten en er doorheen roeren. De steranijs en
kaneelstokje erbij en de pan in de kookoven zetten en ca. 6 uur laten pruttelen. Het is niet nodig om de massa om te roeren. Dan de kruidnagelpoeder erdoor roeren.
De hete massa in schone potten vullen en goed afsluiten.

Dit recept is van mijn moeder. Het is verrukkelijk op een snee vers brood met boter en dikke pruimenmoes erop. Gewoonweg heerlijk!

Dit recept komt van Fini van Breugel.

Meer recepten

Geplaatst op: February 22, 2025

Deze zelfgemaakte tomaten relish is een veelzijdige smaakmaker die perfect past bij gegrild vlees, burgers, sandwiches of als bijgerecht. De combinatie van verse tomaten, limoen, gember en een mix van specerijen zorgt voor een frisse, zoete en licht pittige twist die elk gerecht naar een hoger niveau tilt.

Recept bekijken
Geplaatst op: February 22, 2025

Deze Red Beet Relish is de perfecte combinatie van zoete rode bieten, pittige jalapeno pepers en frisse limoensap. Ideaal als bijgerecht bij gegrild vlees, op burgers of als verrassende topping op sandwiches. Met dit recept maak je maar liefst 12 potten, zodat je in één keer voldoende in huis hebt of alvast kunt bewaren voor later.

Recept bekijken