Inmaken van augurken of komkommers

Ingredienten:

6 komkommers niet te dik of dezelfde hoeveelheid augurken

6 middelgrote uien
1 rode of groene peper

Al deze groenten in ringen snijden. Daarna in een grote pan doen. ½ kop zout in ijskoud water oplossen en ook ijsblokjes toevoegen. (Belangrijk om de knapperigheid te behouden!!!)

Dit alles minstens 3 uur in de koelkast zetten. ’s Nachts mag ook.
Daarna dit alles afgieten!

Bereidingswijze:

In een hele grote pan:
2 koppen suiker
5 koppen azijn
2 eetlepels mosterdzaad
1 theelepel kurkuma/koenjit/geelwortelpoeder
1 theelepel gemalen kruidnagel

Naar keuze: peperkorrels, takje dille, laurierblaadjes, etc.
Ca. 2 koppen water

Dit alles aan de kook brengen (en er niet boven hangen want het ontneemt je de adem!) en dan de afgegoten groenten erbij doen.

Daarna zo heet laten worden dat het NET NIET KOOKT. (Een paar maal omscheppen.)

Vul schone potten hiermee. Laat enkele weken intrekken en......... smullen maar.

Meer recepten

Geplaatst op: February 22, 2025

Deze zelfgemaakte tomaten relish is een veelzijdige smaakmaker die perfect past bij gegrild vlees, burgers, sandwiches of als bijgerecht. De combinatie van verse tomaten, limoen, gember en een mix van specerijen zorgt voor een frisse, zoete en licht pittige twist die elk gerecht naar een hoger niveau tilt.

Recept bekijken
Geplaatst op: February 22, 2025

Deze Red Beet Relish is de perfecte combinatie van zoete rode bieten, pittige jalapeno pepers en frisse limoensap. Ideaal als bijgerecht bij gegrild vlees, op burgers of als verrassende topping op sandwiches. Met dit recept maak je maar liefst 12 potten, zodat je in één keer voldoende in huis hebt of alvast kunt bewaren voor later.

Recept bekijken