Ingredienten:
6 komkommers niet te dik of dezelfde hoeveelheid augurken
6 middelgrote uien
1 rode of groene peper
Al deze groenten in ringen snijden. Daarna in een grote pan doen. ½ kop zout in ijskoud water oplossen en ook ijsblokjes toevoegen. (Belangrijk om de knapperigheid te behouden!!!)
Dit alles minstens 3 uur in de koelkast zetten. ’s Nachts mag ook.
Daarna dit alles afgieten!
Bereidingswijze:
In een hele grote pan:
2 koppen suiker
5 koppen azijn
2 eetlepels mosterdzaad
1 theelepel kurkuma/koenjit/geelwortelpoeder
1 theelepel gemalen kruidnagel
Naar keuze: peperkorrels, takje dille, laurierblaadjes, etc.
Ca. 2 koppen water
Dit alles aan de kook brengen (en er niet boven hangen want het ontneemt je de adem!) en dan de afgegoten groenten erbij doen.
Daarna zo heet laten worden dat het NET NIET KOOKT. (Een paar maal omscheppen.)
Vul schone potten hiermee. Laat enkele weken intrekken en......... smullen maar.