Courgette Cake

Wat heb je nodig?

1 grote courgette (of 2 kleintjes)
3 eieren
200 gr speltbloem
125 gr kokosbloesem suiker of palmsuiker (als je het wat zoeter wil dan kun je er een kleepje honing bij doen
2 thee lepeltjes vanille aroma
100 gram olie (kokosolie / zonnebloemolie of milde olijfolie
60 gram ongebrande rozijnen
40 gram gehakte ongebrande noten
½ theelepel zout
1 eetlepel koek en speculaas kruiden
1 zakje bakpoeder

Hoe ga je te werk?

rasp de courgette grof en laat het rasp mengsel uitlekken in een zeef (druk met een lepel
zoveel mogelijk vocht eruit.
doe de eieren , suiker,vanille aroma in een mengkom en meng die geheel luchtig.
voeg daar de olie aan toe en mix alles even door het droge ingredienten.
bakpoeder, bloem, zoet, kruiden voeg je lepel voor lepel toe zodat het geheel goed door elkaar gemixt wordt.
als laatste schep je de courgette.rozijnen en noten door het mengsel.
doe alles samen in een flinke ingevette cakevorm en bak deze in +/- 75 min af op 175 gr in de voorverwarmde oven .

Meer recepten

Geplaatst op: February 22, 2025

Deze zelfgemaakte tomaten relish is een veelzijdige smaakmaker die perfect past bij gegrild vlees, burgers, sandwiches of als bijgerecht. De combinatie van verse tomaten, limoen, gember en een mix van specerijen zorgt voor een frisse, zoete en licht pittige twist die elk gerecht naar een hoger niveau tilt.

Recept bekijken
Geplaatst op: February 22, 2025

Deze Red Beet Relish is de perfecte combinatie van zoete rode bieten, pittige jalapeno pepers en frisse limoensap. Ideaal als bijgerecht bij gegrild vlees, op burgers of als verrassende topping op sandwiches. Met dit recept maak je maar liefst 12 potten, zodat je in één keer voldoende in huis hebt of alvast kunt bewaren voor later.

Recept bekijken