Wat heb je nodig?
1 grote courgette (of 2 kleintjes)
3 eieren
200 gr speltbloem
125 gr kokosbloesem suiker of palmsuiker (als je het wat zoeter wil dan kun je er een kleepje honing bij doen
2 thee lepeltjes vanille aroma
100 gram olie (kokosolie / zonnebloemolie of milde olijfolie
60 gram ongebrande rozijnen
40 gram gehakte ongebrande noten
½ theelepel zout
1 eetlepel koek en speculaas kruiden
1 zakje bakpoeder
Hoe ga je te werk?
rasp de courgette grof en laat het rasp mengsel uitlekken in een zeef (druk met een lepel
zoveel mogelijk vocht eruit.
doe de eieren , suiker,vanille aroma in een mengkom en meng die geheel luchtig.
voeg daar de olie aan toe en mix alles even door het droge ingredienten.
bakpoeder, bloem, zoet, kruiden voeg je lepel voor lepel toe zodat het geheel goed door elkaar gemixt wordt.
als laatste schep je de courgette.rozijnen en noten door het mengsel.
doe alles samen in een flinke ingevette cakevorm en bak deze in +/- 75 min af op 175 gr in de voorverwarmde oven .