Ingredienten
• 400g rabarber
• 2cm verse gember geschild en geraspt of halve theelepel gemberpoeder
• 60 ml rode wijnazijn
• 60 ml water
• 100g rozijnen
• 3 kruidnagelen
• ¼ thl. geraspte nootmuskaat
• 2 piment bessen
• 2 cm gemalen kaneelstokje
• 200g suiker
Hoe maak je de rabarber en rozijnen relish
• Vermaal de kruiden goed en voeg ze toe aan de suiker. (kruidnagelen, nootmuskaat, piment en kaneelstokje)
• Verhit in een zware pan langzaam de suiker en kruiden samen met het water en de azijn. Wanneer de suiker is opgelost, zet je het vuur hoger en laat je het 20 minuten sudderen.
• Was en hak de rabarber in kleine stukjes van ongeveer 2cm.
• Voeg deze toe aan de vloeistof toe, plus de geraspte gember of de gemberpoeder en rozijnen en laat 20 minuten sudderen.
• Het zal dikker worden als het kookt.
• Als je klaar bent, moet je je lepel erdoorheen kunnen trekken en moet er een duidelijk spoor op de bodem van de pan achterlaten.
• Schep de hete relish voorzichtig in 2 gesteriliseerde potten en zet de deksels er stevig op.