Aspergesoep

Ingrediënten

  • 250 gram witte asperges
  • 1 liter gevogeltebouillon
  • Foelie, heel
  • 35 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 2 eidooiers
  • ½ dl slagroom
  • 2 x 10 gram roomboter
  • Nootmuskaat
  • Witte peper
  • Zeezout
  • Gang
  • Soep / eenpansgerecht
  • Voorgerecht / klein gerecht
  • Apparaat
  • Stoomoven
  • Hoofdingrediënt
  • Groente
  • Recept voor
  • 4 personen
  • 6 personen
  • Serveertemperatuur
  • Warm

Bereiding:

1. Schil de asperges rondom twee keer. Snijd de kopjes eraf en zet apart. Snijd de asperges in stukjes van twee á drie cm.
2. Doe de bouillon in een pan met een paar stukjes foelie en de aspergestukjes. Kook ze gaar in ongeveer 20 minuten (stoomoven op 100 °C voor 25 minuten).
3. Haak de asperges uit het kookvocht (verwijder de foelie) en pureer ze in de blender.
4. Verhit in een pannetje op de kookplaat de boter en voeg onder voortdurend roeren de bouillon toe. Even doorgaren, maar niet bruin laten worden. Schenk de bouillon erbij en klop met een garde tot er een mooie gladde soep is ontstaan. Doe hier de aspergepuree bij.
5. Maak de soep af met de eidooiers, slagroom, boter (10 gr) en nootmuskaat.
6. Snijd de aspergekopjes in de lengte doormidden en bak ze in de laatste 10 gram boter en bestrooi zuinig met wat peper en zout.
7. Serveer de soep in voorverwarmde borden en leg de aspergekopjes als garnituur op de soep. U kunt er ook nog wat hamreepjes op leggen.

Bereidingstips
U kunt de soep gemakkelijk warmhouden in de stoomoven op 90 °C zonder dat de room of eieren kunnen gaan schiften.

Meer recepten

Geplaatst op: February 22, 2025

Deze zelfgemaakte tomaten relish is een veelzijdige smaakmaker die perfect past bij gegrild vlees, burgers, sandwiches of als bijgerecht. De combinatie van verse tomaten, limoen, gember en een mix van specerijen zorgt voor een frisse, zoete en licht pittige twist die elk gerecht naar een hoger niveau tilt.

Recept bekijken
Geplaatst op: February 22, 2025

Deze Red Beet Relish is de perfecte combinatie van zoete rode bieten, pittige jalapeno pepers en frisse limoensap. Ideaal als bijgerecht bij gegrild vlees, op burgers of als verrassende topping op sandwiches. Met dit recept maak je maar liefst 12 potten, zodat je in één keer voldoende in huis hebt of alvast kunt bewaren voor later.

Recept bekijken